Tradicija nekoč…
Proizvodnja krmil ima na poslovnem področju krmil družbe Jata Emona d.o.o. več kot 60 letno tradicijo. Ljubljanska mešalnica je začela z obratovanjem leta 1955.
Proizvodnja krmil ima na poslovnem področju krmil družbe Jata Emona d.o.o. več kot 60 letno tradicijo. Ljubljanska mešalnica je začela z obratovanjem leta 1955.
Proizvodnja krmil poteka na petih lokacijah: v Ljubljani, v Škofji Loki, v Novem Mestu, Črncih in v Ljutomeru.
Na vseh lokacijah uporabljamo le najkakovostnejše surovine. Velik del žit je tudi domačega porekla in jih odkupujemo neposredno od slovenskih proizvajalcev. Naši glavni cilji, so maksimalna in stabilna kakovost izdelkov, pravočasna priprava in odprema izdelkov končnim kupcem in optimalna učinkovitost in racionalnost proizvodnih procesov.
Za uspešen posel so pomembne poprodajne aktivnosti med katere spada tudi strokovno svetovanje našim kupcem. Pravilna izbira in uporaba naših krmnih proizvodov in posledično odličen rezultat v prireji mleka, mesa ali jajc, je pravi ključ do zadovoljstva naših kupcev.
Naše svetovalke in svetovalci so strokovno podkovani in opremljeni z pripomočki za hitre analize krme na terenu, za pravilno jemanje vzorcev krme za laboratorijsko analizo ter na podlagi analiznih rezultatov krme, usposobljeni za izračunavanje optimalnih krmnih obrokov za živali.
Pri proizvodnji krmil upoštevamo najnovejše smernice za varovanje okolja. Vsi procesi potekajo v proti hrupno zaprtih sistemih in so povezani z odpraševanjem, nastale odpadke sistematično zbiramo in oddajamo koncesioniranim prevzemnikom.
Pri sestavi krmil se poleg natančnega izračuna pomembnih hranljivih snovi upoštevajo tudi priporočila in omejitve za največje dovoljene količine posameznih elementov, ki kasneje, pri reji živali, vplivajo na emisije v okolje.
Sistem obvladovanja kakovosti v mešalnicah Jate Emone zajema kemijske analize surovin, vmesnih in končnih izdelkov tako v lastnem kot tudi v zunanjih laboratorijih, analize na področju varnosti surovin in krmil ter vmesne kontrole v proizvodnem procesu.
Na vseh lokacijah uporabljamo le najkakovostnejše surovine, ki jih preverjamo že na izvoru in nato na samem vhodu mešalnice. Velik del žit je slovenskega porekla.
Celoten proces od prevzema surovin, proizvodnje ter do odpreme izdelkov je strogo nadzorovan, kar zagotavlja popolnoma neoporečno in varno proizvodnjo, s tem pa varnost in kakovost končnih izdelkov.
V vseh petih proizvodnih enotah podjetja imamo uveden HACCP sistem in smo pod rednim nadzorom pooblaščenih inštitucij, ki kontrolirajo skladnost sistema. Na štirih lokacijah imamo tudi proizvodnjo in distribucijo »Brez GSO« krmil ter proizvodnjo ekoloških krmil. Kontinuirano pravilnost vseh postopkov pri proizvodnji in distribuciji obeh nadzoruje IKC – Inštitut za kontrolo in certifikacijo UM, Maribor. Z njihove strani imamo pridobljen certifikat po standardu »Pridelano/proizvedeno brez GSO« – brez gensko spremenjenih organizmov« in Ekološki/organic certifikat.